ACROSS THE LANDSCAPE

ACROSS THE LANDSCAPE


Marie-Anita Gaube (FR) & Alexander Marchuk (BY)


22.02 - 10.03.2018


tors - lør 14-18 (eller efter aftale)


Den nordiske ambassade har inviteret den franske maler Marie-Anita Gaube & den københavner baserede Alexander Marchuk til at indgå i et kunstnerisk møde. Vi tror, at deres malerier vil komplimentere hinanden på en overraskende måde; hvor Marchuks malerier ofte er formbaserede, indeholde Gaubes malerier ofte figurative elementer.


Marie-Anita Gaube's farverige malerier trækker os ind i universer af fantastiske fortællinger, med en radikal flertalsspatialitet og et hav af små detaljer.
 Hendes ofte meget store malerier har brug for et vidende øje og en paradoksalt intim læsning. Et maleri i bevægelse - et billede, der foregriber sig og går uden for scenen. Det inviterer til at se ud over billedet og åbner en vej til fantasien. Mange mærkelige aktiviteter er en del af hendes malerier. Organer er brudt, flydende, spredt i overdrevne miljøer for at blive uløseligt sammenflettet med dybderne.


Alexander Marchuk skaber derimod formelle narrationer med maleriets essentielle midler som farve, form og teksturer. Han arbejder med forskellige sider af abstrakt maleri, der går fra det hard edge-inspirerede til det nært ekspressionistiske. Ved at placere lærreder i lag og benytte sig af fortykkede malerstrøg - skaber han værker, der befinder sig et sted mellem maleri og objekt. Med hans særegne farvepalet kombineret med referencer til russisk konstruktivisme, samt en afslappet løs tilgang til minimalisme, skaber Marchuk værker, der vibrerer mellem det intuitive og det koncept-baserede.VELKOMMEN TIL FERNISERING TORSDAG D. 22 FEBRUAR KL.18-21


 

Udstillingen er støtte af Købehavns Billedkunstudvalg