ODDYSEEN

Oddyseen

     Performance

          af Runa Carlsen

 

torsdag d. 21. juni kl. 17-19

 

 

Det er med stor glæde at Den nordiske ambassade og FAIR-recidency programmet v/ FABRIKKEN kan invitere til Lecture-performance af norske kunstner Runa Carlsen Torsdag d. 21 juni.

Som et resultat af et 3 måneders ophold på FAIR og længere tids research vil Runa Carlsen tage os på en rejse gennem Else Lachmanns liv, fra rigdom til fattigdom og knytte bånd til nældedugen; en kostbar vævning fremstillet af brændenælder, stadfæstet i 1800 tallets Oslo.

 

 

I’m fascinated by the idea that our civilization is like a thin layer of ice upon a deep ocean of chaos and darkness.

- Werner Hertzog

 

Vårt kollektive minne rommer et rikt lager av historier om protagonister som utsettes for distraksjoner, avsporinger og hindringer -med den hensikt at hennes klokskap og mot brynes og foredles.

Dette er historien om Else Dorothea Margarethe Lachmanns (1769-1823) livsseilas gjennom opplysningstidens bølger. Et delikat og kostbart tekstil vevet av fiber fra nesleplanten ble brukt som gardiner i hennes hjem på Tøyen gård. Tekstilen ble kategorisert som nettelduk og nedtegnet med blekk og fjærpenn i et juridisk skifte etter ektemannens død i 1792. Da jeg 220 år senere fant frem til skifte-dokumentet i Det Norske Riksarkivet og Statsarkivene startet min reise i Lachmanns fotspor.

Velkommen til en reise i tid og rom med utgangspunkt i historien om nettelduken og der fragmenter fra Lachmanns liv flettes sammen til en perfomance.

 

Dette skjer på Den nordiske ambassade den 21. juni. Dørene åpnes kl. 17.00.   

 

 

Prosjektet er støttet av Billedkunstnernes Verderlagsfond

 

 

 

BIO 

 

Runa Carlsens er visuell kunstner og bor og arbeider i Oslo. I sin kunstneriske praksis er hun opptatt av å undersøke forholdet mellom sin egen personlige fortelling i møte med en større kollektiv bevissthet. Hun arbeider med utgangspunkt i objekter, fotografier og filmmateriale fra private og offentlig arkiver, som hun bearbeider i møte med sin egen historie. Hun arbeider med tekstil, video, foto, collage, tekst, performance og intervensjoner i offentlige rom og sosiale situasjoner. Hun er utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo og Parsons New School for Design i New York. Hun har blant annet stilt ut på Kunstnernes hus, Fotogalleriet, Oslo Kunstforening i Oslo og Den frie Center of Contemporary Art og Charlottenborg kunsthall i København.

 

Mer om hennes kunstneriske praksis: www.runacarlsen.no