Stronger Than Dirt


Stronger Than Dirt

Duda Bebek & Ida Sønder Thorhauge

 

26.01.17-11.02.17


Foto: Nils Elvebakk Skalegård

Stronger Than Dirt er titlen på en duo-udstilling med den svenske kunster Duda Bebek og den Aarhus-baserede kunstner Ida Sønder Thorhauge. Vi er stolte over at kunne præsentere netop denne duo, som den tredje udstilling i Den nordiske ambassade.


Vores indgang til at sætte de to kunstnere sammen tager udgangspunkt i Ida Sønder Thorhauges installation Later, As Mastery Was Gained fra hendes afgangsudstilling i sommers og Duda Bebeks malerier fra udstillingen Only Posers Fall in Love, der blev vist i Berlin i sommeren 2015. Særligt deres forskelligartede portrætter af kvinden og sammensætning af stilarter internt i deres arbejder er fængende for beskueren. Dette understøttes af det clash i stilarter, der sker i mødet mellem deres værker, når de opleves i dialog i Stronger Than Dirt.


Begge kunstnere arbejder både med skulptur og maleri, men til denne udstilling fokuseres der på Bebeks malerier i møde med Thorhauges skulpturelle arbejder.


Ida Sønder Thorhauge tog afgang fra Det Jyske Kunstakdemi, 2016. Hun er interesseret i portrættet af kvinden som historisk fænomen, og ser sine værker som en undersøgelse af den skulpturelle krop, som en tidsrelateret og historisk krop. Duda Bebek er uddannet på Konsthögskolan Valand i Göteborg. Bebek er fascineret af det feminine. Det feminine som en slags levende myte, hvor ideen om femininitet er i flydende forandring. Hvor Thorhauge henter inspiration i de klassiske skulpturteknikker henter Bebek inspiration fra nutidige kendte kvindelige medieforbilleder.www.idathorhauge.com // www.dudabebek.com

Duda Bebek

Udstillingen er støttet af Statens Kunstfond

Ida Sønder Thorhauge